Austrian Open 2015

//Austrian Open 2015

Austrian Open 2015

Lund ställde upp med två fighters under helgens tävling, Austrian Open i Wien.

Elvira Gummesson gick i kadett minus 55 med 9 stycken som kom till start. Det var ett tufft startfält. Elvira gick först ut mot en ungersk tjej. Det var en intensiv fight där Elvira drev och vann på flaggor. I sin andra match fightades hon mot en stark polsk tjej där det blev förlängning. I förlängningen avgjorde Elvira på 10 sekunder med två snabba mawashi jodan. I finalen gick hon mot en tuff rysk fighter. Elvira drev ryskan med mycket low kicks. Även i denna match blev det förlängning där Elvira vann med 5-0 i flaggor. Därmed var guldet säkrat. En mycket bra insats från Elvira med riktigt bra arbetssegrar i intensiva fighter och med mycket lärdom på vägen som hon själv beskriver “I första fighten var jag nervös och analyserade inte så mycket. Andra matchen var ännu tuffare men kändes bättre och i tredje var jag lugn och avslappnad innan. Under matchen kunde jag lyssna på coachen, se den ryska tjejens svaga punkter, planera flera steg framåt och genomföra fastän det var ett högt tempo från början till slut. Jag lärde mig jättemycket och kunde dra nytta av att vara mentalt lugn och fightas smart. Nu ska jag hem och träna på tekniker! “.

Gerda Pekarskaite som nyss var med på EM för juniorer gjorde en strålande insats i sin allra första vuxentävling med 5 deltagare. Gerda coachade Elvira i hennes två första matcher och gick sedan själv in och sänkte sin första motståndare med slag mot levern, en rutinerad fighter från Polen. Därefter var det dags för final då Gerda fick möta Zsofia Szabo årets EM tvåa som också ska till VM i Japan. En mycket duktig och rutinerad fighter. Gerda vägrade flytta på sig och matade på med slag och jodan sparkar. Hon lyckades få till två förlängningar mot Zsofia och gjorde en fantastisk insats med otroligt mod och vilja. Zsofia vann till slut på flaggor men Gerdas insats belönades med såväl silver i klassen som bästa kyokushin spirit!

Ett särskilt tack till tre snabbinkallade coacher; Tony Pasanen som mitt i Gerdas första match bytte av Elvira som coach då hon blev uppropad på sin matta, tack till Johan Strömer som med bravur coachade Elvira i finalen och Fabian Wåhlin som samtidigt, på en annan matta coachade Gerda i hennes final.

Text: Veronika Gummesson & Gerda Pekarskaite
Bild: Veronika Gummesson

By |2015-06-15T11:25:59+00:00June 15th, 2015|Tävlingar|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment