Huskvarna Open 2015

//Huskvarna Open 2015

Huskvarna Open 2015

Tolv pigga juniorer från Lund trotsade höstrusket och ställde upp i Huskvarna Open i år. För några var det debut i tävlingssammanhang, för andra ytterligare en rolig tävling.

Vi hade två deltagare i kata och 11 i kumite och hejaklacken skrek sig som vanligt hesa. Alla gjorde mycket bra ifrån sig och vi fick även med oss en hög medaljer hem. Vi är stolta över samtliga deltagares insatser och alla var vid dagens slut nöjda med sin insats, hade lärt sig mycket och är sugna på att tävla igen. Flera vill även gärna testa kata nästa gång. Här nedan kan du läsa en kort berättelse om respektive deltagares insatser.

Miranda Liedman

Miranda Liedman och Desirée Luong från IF Lunds Karate Kyokushin på Huskvarna Open 2015.

Foto: Kien Luong

Miranda tyckte att det var både spännande och kul att tävla och hon gör gärna om det. Det var dessutom en riktigt trevlig uppladdning att gå ut och äta tillsammans kvällen innan. Mirandas första match slutade överraskande i förlust på wazaris för oblockerade low kicks. Tävlingsledningen kom dock på att detta var ett felaktiga domslut då endast markerade Jodan Geris ska ge poäng i barngruppen. Matchen skulle köras om och Miranda fick plötsligt försöka ladda om och hitta geisten igen. Sedan kom beskedet att samtliga tre kumite-matcher som hunnit köras skulle tas om pga man blandat ihop barn & ungdomsgrupperna. När matcherna väl kom igång igen hade hon hittat geisten och gav lika bra som hon tog emot. Miranda jobbade bra framåt, blockerade alla jodan geri och sparkade många höga sparkar själv. Båda matcherna gick till domslut där Miranda dock förlorade på flaggor.

Joel Luong

Joel Luong från IF Lunds Karate Kyokushin på Huskvarna Open 2015.

Foto: Kien Luong

Joel debuterade i klassen barn, 10-12 år. Joel var först ut i kumitedelen och var väldigt nervöst. Första matchen satte Joel en hård mae geri chudan som han blev varnad för, eftersom man i barnklassen inte tillåter hård kontakt. Joel samlade sig, rörde sig bra runt motståndaren och efter två wazari på mawashi geri jodan var matchen över till Joels fördel. Tyvärr ströks denna match pga diverse organisationsstrul. Andra matchen gick Joel upp mot samma motståndare. Denna match blev Joel varnad för en otillåten teknik, ushiro geri jodan som tog på hakan, men efter två snabba mawashi geri jodan hade han vunnit matchen. Joels sista match mot samma motståndare var över efter 1 minut och återigen på mawashi geri jodan. Joel blev väldigt lyckligt över sin första medalj och vill så gärna tävla igen.

Elvira Engfeldt

Elvira Engfeldt efter första matchen i Huskvarna Open 2015.

 

Foto: Fredrik Engfeldt

Elvira var full av förväntan inför sin första tävling. Hon hann inte riktigt komma in i den första matchen, som var jämn, men där huvuddelen av flaggorna ändå var emot henne. Sakars råd till henne efter matchen var att slå mera och att gå på. Länge var det ovisst om hon skulle få gå en andra match, men när hon väl fick chansen tog hon den och vann på ren aggressivitet och oavbrutna slagserier mot en större motståndare. I semifinalen förlorade hon mot en duktig kille som sedan vann gruppen. I sista matchen mötte hon samma motståndare som i den första. Det var uppenbart att båda ville ha bronsmedaljen, men Elvira var tröttare än sin motståndare och fick stå utanför prispallen den här gången. Hon blev rejält biten av att tävla och tyckte det hela var jättekul.

David Jontreus

David Jontreus från IF Lunds Karate Kyokushinkai på Huskvarna Open 2015.

Foto: Andreas Jontreus

David hade sett fram emot tävlingen sedan flera veckor tillbaka och tyckte det roligaste var att få bo på hotell, att vi var så många från klubben och att äntligen få vinna. Efter tre tidigare brons såg han fram emot att få visa att han har utvecklats och blivit bättre. Framför allt märktes det att han blockerade bättre och att hans jodan geri blivit högre och kom snabbare. Alla tre motståndare var längre än David men ingen lyckades ta poäng och David fick äntligen stå högst upp på prispallen.

Desirée Luong

Miranda Liedman och Desirée Luong från IF Lunds Karate Kyokushin på Huskvarna Open 2015.

Foto: Kien Luong

Desirée debuterade i kumite och ställde upp i klassen ungdom, tjejer, 12-13 år. Första matchen var som för så många debutanter överrumplande, och Desirée han inte riktigt komma igång innan den var slut, vilket resulterade i förlust. I sin andra match hade Desirée koll på läget, gick in mot kroppen och jobbade på intensiv och drev på bra, men tyvärr blev Desirée för trött i slutet och det blev förlust. Trots förlusterna var Desirée på gott humör och tyckte att det var kul och att det varit en bra erfarenhet att ställa upp på tävling.

Arvid Lind

Arvid Lind IF Lunds Karate Kyokushinkai på Huskvarna Open 2015.

Foto: Andreas Jontreus

Arvid kändes stabil och kunde vann båda sina matcher genom att nöta ut sina motståndare med hårda gedan mawashi geri och övertygande kondition.

Sannah Rasmussen

Sanna Rasmussen på Huskvarna Open 2015.

Foto: Jens-Erik Rasmussen

I sin första match mötte Sannah brunbältade och vana fightern Py Pasanen (klassens vinnare). Sannah hann inte riktigt komma in i matchen innan Py hade avslutat den på två wasari. Till sin andra match hade Sannah kommit igång och visste vad det handlade om. Hon jobbade bra och starkt, sparkade flera jodan mawashi men ingen som gick in ordentligt. Det var en jämn match, men motståndaren jobbade lite mer och vann på flaggor. På grund av organisatoriska orsaker missade Sannah sin tredje match då hon redan hade åkt hem. Hon tyckte att det var väldigt roligt att tävla.

Saga Åsklund

Saga Åsklund, IF Lunds Karate Kyokushinkai, i kata på Huskvarna Open 2015

Foto: David Wreland/Jnytt

Saga tävlade i både kata och kumite. I klassen Kata C 13-17 år fanns det många bra och erfarna tävlande och den här gången räckte det inte hela vägen till prispallen. Hon vann sina första två omgångar, men förlorade de båda nästkommande.

Huskvarna var Sagas första tävling som Cadett, så det var lite extra spännande att gå ut på mattan och få köra fullt ut. De var två tävlande i Sagas klass, varför det var bäst av tre matcher som gällde. Det var bra fart i första matchen, men Saga såg starkast ut och satte en jodan mawashi geri som avgjorde. Med en matchvinst innanför västen gav Sakar instruktioner om att försöka utöka repertoaren och även prova lite nya tekniker i match nummer två. Det föll väl ut och vi fick se en mer varierad match som Saga också tog hem på jodan mawashi geri.

Tara Rasmussen

Tara Rasmussen från IF Lunds Karate Kyokushinkai tävlar i kumite på Huskvarna Open 2015.

 

Foto: Elsa Hesslow

Taras första match var mycket jämn. Ingen av tjejerna fick in några poäng men Taras motståndare vann eftersom hon hade lite bättre kondition och orkade jobba på in i det sista. Inför sin andra match var Tara taggad och ville visa vad hon kunde. Det blev en jättebra match och Tara satte en jodan mawashi som avgjorde matchen till hennes fördel. Resultatet blev ett välförtjänt silver.

Elsa Hesslow

Elsa Hesslow från IF Lunds Karate Kyokushinkai tävlade i kata på Huskvarna Open 2015.

Foto: Tara Rasmussen

Jag tävlade i kata för första gången, i D-klassen, dvs Taikyoku-katorna och Pinan sono ichi. Första rundan vann jag med min Taikyoku sono ichi, men förlorade tyvärr andra och tredje. Trots allt hade jag ändå riktigt kul, och jag är sugen på att tävla fler gånger!

Peter Marforio

Peter Marforio från IF Lunds Karate Kyokushinkai på Huskvarna Open 2015.

Foto: Andreas Jontreus

Peter tävlade i cadettklassen. Eftersom de var två killar i den viktklassen var det bäst av tre matcher som gällde. Efter en övertygande vinst i första matchen på chudan hiza geri valde dock Peters motståndare att lämna walk-over i nästa match och guldet var Peters efter en match. Trots lite väl lång väntan för de äldre juniorerna innan de fick inta mattan, var det roligt att tävla och åka iväg med klubben.

Erik Marforio

Erik Marforio från IF Lunds Karate Kyokushinkai på Huskvarna Open 2015.

Foto: Andreas Jontreus

Erik tävlade i juniorklassen, men hade till att börja med ingen motståndare på grund av bortfall. Till slut ordnade det sig dock och de blev två i klassen. Erik gick ut lite avvaktande i första matchen och förlorade den på en jodan mawashi geri. I nästa match hade han taggat till och vann den på hårda gedan mawashi geri. Den tredje matchen var avgörande, men Erik drev starkt, fortsatte att sätta mycket tunga gedan mawashi geri och vann klassen klart.

By |2017-01-02T01:01:59+00:00December 1st, 2015|Tävlingar|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment