Baltic Cup 2015

//Baltic Cup 2015

Baltic Cup 2015

Efter inbjudan från Lukas Kubilius och Viktorija Kubilienė deltog två av våra fighters vid Baltic Cup i Litauen i helgen: Elvira Gummesson i flickor kadetter -55 och Gerda Pekarskaite som var anmäld i seniorklassen, men på grund av att hon inte fick något motstånd i den fick hon istället ställa upp i flickor juniorer -60 kg. Det gick mycket bra för dem båda och de vann sina respektive två matcher.

Elvira mötte först en tjej från Estland som hon sänkte på 10 sekunder med en shita tsuki och en efterföljande mae geri. Därefter blev det en match mot en av Lukas tjejer. Det var en tuff match med hårda slag och sparkar men ingen gav vika i första rundan. Förlängningen tog dock Elvira hem på flaggor – en välförtjänt arbetsvinst där styrka och uthållighet gav utdelning.

Gerda fick först möta den regerande litauska junior EM-mästarinnan i minus 60 klassen. Gerda vann på mawashi geri jodan. Därefter mötte hon ytterligare en litauisk tjej och hon vann på samma sätt. Båda matcherna plockade hon hem utan förlängningar.

Baltic Cup var en fantastisk upplevelse både avseende arrangemang av tävling (ca 650 deltagare & 8 stycken tatami) och avseende gästvänlighet från värdparet som ordnade såväl husrum som gemensam lunch dagen efter. Stort tack till Lukas och Viktorija och ett stort grattis till våra tjejer som lyckades få med sig varsin guldpokal hem!

Sakar och Veronika

Ett stort tack för all din tid och ditt engagemang Sakar!
Gerda & Elvira

By |2015-06-29T15:05:04+00:00June 29th, 2015|Tävlingar|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment