Helgen den 8-9 november tävlade Fabian Wåhlin för Sverige vid EM i Litauen. Han ställde upp i tungviktsklassen för cadetter (15-16 år) och var en av 12 svenskar på plats.

Hur var det att tävla på EM Fabian?
Jag kände mig bra förbered för EM och gick upp första matchen mot en litauer. Efter en något seg start hittade jag mitt tempo och börjar få in mina tekniker. Matchen var en och en halv minut lång och det kändes som att jag hade den, men min motståndare vann på domslut (tre flaggor mot två).

Hur upplevde du tävlingen i stort?
EM var ett stort arrangemang med fem mattor och trots kort förberedelsetid flöt det mesta på utan några större problem. Jag tycker att de svenska tävlande gjorde starka insatser, så även om inte alla nådde hela vägen fram så var det mycket jämnt. Medaljskörden talar samma tydliga språk. Sverige åkte hem med 1 guld i kata (Chalita Andersson, U22), 2 silver i fighting (Viktoria Skoupskyte, U22 & Rasmus Bergström, U22) och ett 2 brons (Milad Naderi, U22 & Lisa Linder, U16). Det ska bli riktigt intressant att se hur det går nästa år.

Fabian, 16 år, från Bollebygd började på kampsportsgymnasiet i Helsingborg i höstas och tränar med oss under sin tid här nere i södern.