På våren varje år hålls en fightingtävling på Göteborgs Karate Kai – Ganbatte cup. I år ville Peter, som inte har tävlat innan, åka upp dit och testa lyckan.
Efter veckor av intensiv träning gav vi oss av mot Göteborg. Resan upp tog ungefär tre timmar, men det kändes inte så tråkigt eftersom det var god stämning i bilen och vi snackade hela vägen.

När vi anlänt till GKK fick Peter väga in sig, byta om och börja värma upp. Tävlingen började klockan 12, så vi hade gott om tid att gå igenom skydden och finslipa på kombinationer. Strax innan matcherna skulle börja, fick vi dock reda på att Peters handskar inte var godkända. Detta löste sig som tur var snabbt, tack vare att vi fick låna ett par av en annan tävlande som inte skulle fightas samtidigt.

Innan tävlingen drog igång samlades alla tävlande och domarna gick igenom reglerna. Spelschemat sattes upp så man kunde se vem som skulle möta vem. Nu började Peter bli ganska nervös, men det värsta släppte när väl matcherna körde igång och Peter slapp inleda.

De tävlande var inte så många , men de ordnade ändå så att alla fick köra fyra fighter mot varandra. Alldeles nog för att ha fått kämpa och bli riktigt trött. Varje match dömdes av en huvuddomare på mattan och ytterligare en i varje hörn. En doktor var även närvarande för att se till att ingen gick ut för hårt och skadade någon, men han behövdes inte som tur var aldrig.

När alla matcher var klara skulle vinnarna från alla viktklasser koras. De ropades upp och fick gå fram och hälsa på domaren en i taget samtidigt som de fick sina medaljer och ett diplom.

Peter kom hem med ett diplom och en bronsmedalj och var rätt nöjd med sin insats. Nu vet han även en massa saker som han måste träna på till nästa gång och är taggad att fortsätta tävla.

Osu/Erik Marforio