Gradering vt-2015

//Gradering vt-2015

Gradering vt-2015

Grattis alla nygraderade!

I helgen hade vi stor gradering på klubben. 128 juniorer & seniorer samt ett tjugotal knattar har graderat och spridningen i år har varit större än någonsin förr. Allt ifrån orange till brunt med streck. Det var två varma, svettiga, jobbiga, glada och hårda dagar. Vi tackar våra graderingsförrättare, Fredrik Gundmark och Markus Wall för deras utmärkta insatser.

Vi hälsar alla före detta nybörjare varmt välkomna till fortsättningspassen, och alla gamla karatekas välkomna tillbaka med sina nya, välförtjänta grader. Graderingen är över (för den här gången), men vi slutar aldrig att “träna vår kropp och själ för en fast och orubblig vilja”, “öva karatens principer och därigenom fullborda den Yttersta Sanningens Väg”… 😉

Knattarna – fredagen 22 maj

Först ut att gradera var knattarna, fortsättning. Graderingsförrättare var Markus Wall och knattarna graderade som vanligt på ordinarie lektionstid. De kämpade väl och visade under en hel timmes tid vad de har lärt sig. Graderingen avslutades med saft och kaka och de tjugotalet knattar som graderat fick ett välförtjänt diplom och en tejpbit på sitt bälte.

Juniorerna – lördagen 30 maj

Lördagen den 30 maj graderade sempai Markus Wall 57 stycken juniorer, samt fem föräldrar från junior-/motionärsgruppen (nybörjare), i två olika pass. Juniorerna svettades ikapp, visade stor kampvilja och många fina tekniker och kata. Passen avslutades med diplomutdelning, nya stela bälten, eller fina blanka tejpbitar och många stolta juniorer och föräldrar.

Seniorerna – söndag 31 maj

Söndagen den 31 maj graderade sensei Fredrik Gundmark 66 seniorer. Vi delades in i två grupper: vitt – 7 kyu (blått) och 6 kyu och neråt. Två roliga graderingspass följde med mycket kihon, kata och fight: med god stämning och kime.

Gradering-20150531-Kyu-

En statistisk sammanställning av antalet karatekas med nya bälten blir som följer:

18 nya vuxna och 18 nya juniorer med orange bälte
11 nya vuxna och 14 nya juniorer med orange bälte med streck
10 nya vuxna och 14 nya juniorer med blått bälte
7 nya vuxna och 3 nya juniorer med blått bälte med streck
4 nya vuxna och 3 nya juniorer med gult bälte
7 nya vuxna och 1 ny junior med gult bälte med streck
8 nya vuxna och 2 nya juniorer med grönt bälte
4 nya vuxna och 1 ny junior med grönt bälte med streck.
1 ny vuxen och en ny junior med brunt bälte
1 ny vuxen med brunt bälte med streck

OBS! Bilder från graderingen kommer…

By |2017-01-02T01:02:04+00:00June 4th, 2015|Om klubben|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment