Tävling i kumite (fighting) hölls ute på Hisingen, Göteborg, i en lagom stor gymnastiksal med två mattor och fin läktare. Stor eloge till Banzai för fint arrangemang!

Våra fem tappra tävlande från klubben och deras klasser var:
Ungdom Flickor (födda 2001-02)

  • Saga Åsklund (45-49 kg, 4 deltagare)

Ungdom Pojkar (födda 2001-02)

  • Arvid Lindh (40-44 kg, 2 deltagare)
  • Ted Englund (45-49 kg, 8 deltagare)

Cadet Flickor (födda 1999-00)

  • Elvira Gummesson (50-54 kg, 3 deltagare)
  • Tilda Claesson (55-59 kg, 3 deltagare)

Fantastiskt fina insatser och resultat av alla fem tappra kämpar som var vinnare allihop genom att bara ställa upp!

Matchreferat:
Saga mötte i sin första match en duktig fighter med brunt bälte som vann efter två Waza-ari (halvpoäng) på en Jodanspark och en rad low-kicks som gav utdelning. Men, Saga deppade absolut inte ihop för det, utan kom igen mycket starkt sin andra match och avslutade den raskt på Ippon seger i och med två snabba Jodan Mawashi Geri för två Waza-ari. Den tredje och sista matchen vann Saga även den solklart med en snabb Jodan Mawashi Geri för Waza-ari och en Waza-ari för upprepade fina low-kicks, vilket gav henne en välförtjänt silvermedalj!

Arvid mötte samme motståndare tre gånger i tre jämna kamper. Arvid kämpade härligt i alla tre matcherna men motståndet var längre och något tyngre, vilket var tufft. Det resulterade i förlust i första matchen, men fin vinst i andra där Arvid var den mer aktive fightern! I den tredje och avgörande fighten blev det förlust på domslut, men en fin silvermedalj till Arvid!

Ted gjorde en mycket övertygande debutmatch i kumite och vann på en Waza-ari efter en fin Mawashi Geri Jodan i förlängningen. Ted drev för övrigt matchen och var nära att vinna på domslut redan efter ordinarie tid. I andra matchen mötte Ted en ett år äldre motståndare (som senare vann klassen), men det var en jämn inledning där båda kämpade väl. Tyvärr blev Ted träffad av en oturligt hård spark (inside low-kick) precis på insidan av knäleden. Efter avbrott i matchen och undersökning valde läkaren helt korrekt att inte tillåta Ted tävla vidare p.g.a. misstanke om knäskada, och fick således lämna WO sina två resterande fighter Ted mår dagen efter bättre i knät och har fått mersmak och vill tävla igen nästa tävling trots denna händelse. Hade inte denna skada hänt hade Ted säkerligen kämpat om medalj i sin viktklass.

Elvira hade en jämn motståndare i sin första match i Cadet-klassen vilken innebär full kontakt utom mot huvud. Matchen gick helt korrekt till förlängning efter ordinarie tid. Elvira jobbade vidare fint med armbågar och Iow-kicks och visade sin starka vilja och jobbade därmed till sig en mycket välförtjänt och övertygande seger i förlängningen. I sin andra fight var det på nytt Hikiwake (oavgjort) efter ordinarie tid, men i förlängningen dominerade Elvira totalt vilket gav en guldmedalj!

Tilda stod för dagens bragdmatch i sin första fight i Cadet-klassen mot en erfaren och ett år äldre fighter med brunt bälte. I inledningen fick denne en Waza-ari (Jodan Mawashi Geri) på Tilda, men efter det visade Tilda en enorm kämparglöd och skicklighet och höll matchen jämn och i högsta grad levande ordinarie tiden ut. Verkligen imponerande insats av Tilda! I den andra matchen jobbade Tilda utmärkt och växlade mellan höga Jodan Mawashi Geri, tunga raka slag och fina Mae Geri Chudan som fick motståndaren ur balans. Tilda vann övertygande efter ordinarie tid på domslut och säkrade silvret!

Som helhet mycket fin tävlingsdag och härliga insatser av samtliga tävlande från klubben! Stort tack till framför allt Sakar, Hector & Gerda för era insatser på lördagarna som ger resultat samt till Sakar & Hector för coaching under tävlingen. Stort tack även till medföljande supportrar som vann ”decibelligan”. Osu!

Text: Martin Englund
Foto: Monika Englund