Roskilde ligger oanat…nära, och efter viss inledande språkförbistring, visste vi nästan helt exakt vad som gällde.

Först var det kata och det var roligt att se att klassen jag tävlade i spände från tonåringar till gamlingar som mig. Jag var ganska nervös men satsade järnet och försökte dölja en del med kraftfulla kiai. I finalen kändes det bättre och pinan yon kunde utföras i mer normal hastighet.

Saga mötte två tuffa polska fighters. Reglerna var nya för oss då low-kicks var helt förbjudna. Båda motståndarna kom från samma klubb och hade samma stil: hårda drivande slag utan paus. Saga vann ena matchen och förlorade andra, men inga poäng utdelades i matcherna. Jag hade inte velt möta tjejerna och är mycket stolt över Sagas insats.

Stort tack till sempai Fredrik som coachat mig i kata och Sakar och Gerda som coachat Saga i fight för all er tid och ert engagemang!

Elin Åsklund