Börja träna Kyokushin

Kyokushin karate är en kampkonst med rötter i Japan. Vi tränar hela kroppen genom att öva upp koordination för bättre kroppskontroll och snabbhet. Med Kyokushin karate bygger vi upp vår styrka och mentala fokus vilket ger ett ökat självförtroende och förbättrad kroppskännedom. Inom Kyokushin karate, vars nyckelord är respekt och gemenskap, är disciplin en mycket viktig del för att vi ständigt ska utvecklas. Vår grundare Sosai Mas Oyama gav oss en vägledning till hur vi skall leva och träna i uttrycket Osu no Seishin, vilket ungefär betyder vilja till tålmodighet. Många som tränar Kyokushin upplever vardagen som lättare. Filosofin bakom karate, Budo är inte bara fysisk träning utan till lika stor del mental träning.

 

Träningsglädje!

Idel svettiga och leende ansikten lämnar raskt dojon och flockas kring vattenkranen i gemensamhetsutrymmet. Efter ett hårt pass är hela kroppen skönt genomkörd och huvudet helt tömt på arbete, möten, skola och vardagsbestyr. Adrenalinet strömmar till och kanske gläds du just idag över att ha satt din första yodan yoko geri…i rätt höjd! Det är vad vi kallar träningsglädje.

Gemenskap!

Vad ger dig lust att träna? Hur blir DU motiverad att ta i det sista? Att pressa dig lite till? Är det en personlig tränare som uppmuntrar och hejar på? Är det vännerna som saknar dig när du inte kommer? Eller är det de varierade och roliga övningarna och chansen att träffa nya spännande människor – åtminstone med EN bra huvudspark… Varför välja när du kan få allt. Det ÄR roligare att träna tillsammans. Välkommen till en karateklubb med god gemenskap och sammanhållning.

En riktig energikick!

Att träna karate ger en enorm energikick. Du blir piggare, gladare och fokuserar lättare. Glädjen i att få lära dig nya saker, i en träningsform där även huvudet får motion, är stor. Det finns alltid något nytt att lära, en teknik som kan förbättras eller en motståndare som du vill lära dig att hantera. Att du dessutom får bättre kondition, blir starkare och lär dig nya saker, är ingen dålig bonus.