Historia

IF Lunds Karate Kyokushinkai grundades 2001. Vi är en av de största kyokushinföreningarna i Sverige och den första som grundades i Skåne. Vårt mål är att erbjuda bra karateträning för alla: elitutövare, motionärer, barn, ungdomar och pensionärer.

Kyokushin karate grundades av Sosai Masutatsu Oyama 1957. Med Shotokan och Goju-ryu i grunden utvecklade Sosai Oyama stilen Kyokushin efter hård träning under frivillig isolering och en stark vilja att utveckla sin karate. 1964 grundades International Karate Organization (I.K.O), som var det världsförbund som styrde utvecklingen av Kyokushin karate fram till Sosais död. Därefter delades organisationen i flera delar, och vi tillhör idag den som heter World Karate Organization (W.K.O.).

Sosai Masutatsu Oyama arbetade med att sprida och utveckla karate hela sitt liv, och efterlämnade vid sin bortgång 1994, en av världens största och mest kraftfulla karatestilar – Kyokushinkai! Osu no seishen, var ett uttryck som myntades av sosai, och sammanfattar den stil han skapade väl. Orden kan översättas som “vilja till tålmodighet”, eller “att kämpa och aldrig ge upp”.